GROEPSINDELING

Bij Kinderdagverblijf Silvester werken wij met 1 verticale groep (0-4) De maximale groepsgrootte is 16 kinderen. Wij plannen leidsters in naar kind ratio. 

DAGINDELING EN WENNEN

De dagindeling wordt volgens een vaste structuur (vrij spel, eetmomenten, samen knutselen etc.) iedere dag herhaald. Bij mooi weer, tijdens uitstapjes of verjaardagen kan het voorkomen dat het dagschema iets verschuift. Ook dan worden echter vaste momenten aangehouden, dit omdat de kinderen rust en duidelijkheid ervaren in vaste structuren die zij kennen en begrijpen.

Natuurlijk proberen wij ons bij de allerkleinsten zoveel mogelijk te houden aan de dagplanning van thuis (eet- slaaptijden). Innerlijke rust voor baby’s staat bij ons hoog in het vaandel. 

Het minimumaantal leidsters op een groep is wettelijk vastgelegd in de Wet Kinderopvang. Het aantal leidsters hangt af van het aantal kinderen in de groep en de leeftijd van de kinderen. 

WENMOMENTEN

Omdat het zowel voor ouder als kind een hele gebeurtenis is om de eerste dag naar het kinderdagverblijf te komen, bieden wij 2 wenmomenten aan voor de start van de opvang.

De eerste ochtend/middag hebben we voorafgaand een persoonlijk gesprek waarin we uw kind en verdere info met betrekking tot de opvang bespreken. Uw kind is dan een uurtje op de groep, bij het 2e wenmoment verblijft uw kind 2 uurtjes op de groep.

VERJAARDAGEN

Verjaardagen worden uiteraard groots gevierd bij ons! Samen met de kinderen maken we muziek, zingen we liedjes en zetten we de jarige extra in het zonnetje! Met mooie verjaardag mutsen mogen de kinderen trakteren.

VOLG ONS

We delen geen foto’s van de kinderen, maar je krijgt wel een kijkje in het leven bij Kinderdagverblijf Silvester en de laatste opvoedtips voor kids! 

© 2024 Kinderdagverblijf Silvester |

© 2018 Kinderdagverblijf Silvester 
Webdesign Xowox Digital